La Nina Blanca

images

 

… E un fel de virus şi pe ecran îmi apare o poză cu Nina Blanca, care nu dispare, indiferent de comanda pe care i-o dau.

Îndrăzneşte să pătrunzi în lumea plină de mister a oraşului El Fuerte.

Într-un colţ întunecat de la periferia oraşului, la mansarda unei case abandonate, dar ca şi când încă mai locuia cineva acolo, destinul punea în joc viaţa fiecăruia. Unul halucinant ce scotea la iveală defectele, păcatele şi slăbiciunile tuturor celor vizaţi. Ce se poate întâmpla atunci când destinul vrea să rişte, jucându-şi ultima carte? Va trebui să aleagă din cele două rămase pe masă: pedeapsa sau sacrificiul. Cum şi lui îi este greu adesea să aleagă, lasă totul în mâinile Fetei Albe (La Nina Blanca) sau Sfintei Morţi aşa cum este cunoscută în Mexic.
Sfânta Moarte este o figură populară mexicană care personifică moartea şi este obiect de cult. Diverse biserici (catolică, baptistă, presbiteriană, etc) resping și condamnă venerarea ei considerând acest lucru un gest diabolic. Biserica consideră acest obicei în opoziție cu credința creștină care zice că Isus Hristos a învins moartea și că moartea nu este o persoană ci doar etapa în care sufletul trece de la viața pământeană la cea eternă, spirituală.
Obiceiul de a o venera pe Sfânta Moarte este un sincretism între obiceiurile pâgâne pre-coloniale, zeii azteci și mayași ai morții, și creștinism. O noutate în acest sens este faptul că personificarea morții prinde gen, devine femeie.
În credința populară, Sfânta Moarte este foarte puternică, și în afară de faptele bune pe care le pot săvârși alți sfinți prin intermediul ei se pot face de asemenea farmece și vrăjitorii.
Credincioșii acestei mișcări fac parte mai ales din comunitățile sărace, traficanți de narcotice, pușcăriași. Ofrandele aduse sfintei pot include: țigări, fructe, cannabis, dulciuri şi tequila.

Viaţa cui se află acum în mâinile Fetei Albe?

Dacă ai comandat romanul, ai pătruns deja în lumea misterioasă a Mexicului. Dacă nu, nu întârzia şi comand-o pe adresa de email elenacorina88@yahoo.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s