O viaţă în contraste

Alicia, cea despre care se spune că dacă o laşi să intre în viaţa ta, soarta nu mai este în mâinile tale.  Ochii verzi, dacă o priveşti direct în ei, sunt pierzania ta.
Dacă o întâlneşti ziua pe stradă, ai în faţă o privelişte ravisantă. Razele soarelui se joacă cu pletele ei, pictându-le în portocaliu şi blond roşiatic. Unduirea corpului său naşte pe retină străluciri devoratoare.
Pe timp de noapte, lumina lunii aruncă asupra ei o aură misterioasă, nepământeană. O apariţie venită din tenebrele nopţii. Întunericul fusese mereu un bun aliat, servind drept felinar pentru paşii ei pierduţi. Acel întuneric de care mulţi se înspăimântă.
Pe scurt, un diavol transformat în femeie.

Cărui fapt sau căror întâmplări i se datorează transformarea, nu le cunoşte nici ea.
Dintre filele amintirii sale, mâinile minţii scot la iveală o luptă permanentă, contra-cronometru, cu viaţa. Mereu pe fugă, mereu contestată şi mereu acuzată, căutând acel sentiment reconfortant de libertate, îmbibat cu fericire.
Pentru a supravieţui a trebuit să renunţe la tot şi să stea în apropierea unor persoane influente, dar cu reputaţie contestabilă, precum şeful cartelului Juarez sau ca magnatul Gregorio Camargo.
Ceea ce Alicia conştientizează, cu precizie enervantă, este că nu are curaj să redevină om. Îşi împărţise viaţa în două perosnalităţi complet diferite, anatagonice. Persoana pe care toţi încearcă să o formeze malefică şi incapabilă să simtă ceva şi o personă ce doreşte doar atenţie, iubire, o viaţă liniştită. Cele două personalităţi se luptă să fie una singură, dar au acelaşi corp şi acelaşi chip.
În acest moment este liberă, dar se simte prizoniera unui bol de cristal aruncat într-un colţ liniştit şi nevăzut. Momentele de frică şi neputinţă ce pun stăpânire pe el, agitându-l în toate direcţiile cu o putere imensă, o destabilizează psihic. Plictisite să se mai joace, îl aruncă cu susul în jos într-un subsol întunecat.
Acum, târăşte după ea regretele unei vieţi trăite totdeauna între paranteze. Hăituită de doruri adânci şi de dureri sfâşietoare, devine Ducesa, o femeie frivolă, rece şi calculată.
Să fie Ducesa carapacea indestructibilă ce acoperă fragilitatea, nesiguranţa şi înocenţa Aliciei sau…
Să fie Alicia, cea cu inima îmbâcsită de resentimente, umbrită de regrete şi pustiită de orice speranţă, formatoarea Ducesei, femeia acuzată de tot felul de atrocităţi?

Urmăreşte firul naraţiunii şi vei vedea prin ochii ei un alt mod de viaţă, o luptă continuă cu propria ta persoană, de altfel, cea mai grea luptă din păienjenişul vieţii.
Citind Aripi smulse, îţi va reveni cea mai grea misiune, aceea de a descifra misterul ce o înconjoară pe Alicia Salazar; Ducesa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s