Astăzi, încă o zi

 

 

Astăzi, încă o zi sau, mai bine zis, nici o zi.
Te-ai trezit şi rămâi în mijlocul patului, privind un punct fix din cameră. Eşti prea tăcută pentru gălăgia din jurul tău. Nu ştii ce să mai spui pentru că ai impresia că ai spus totul, dar cuvintele nespuse nu se transformă în sunete. Nu ai chef să te ridici nici măcar să-ţi faci o cafea, nici să asculţi muzică.
Astăzi, încă o zi de duminică…
Păienjenişul acelor întrebări fără răspuns s-au lipit adânc de gândurile tale. Atât de sinistre sunt firele lui că au început să cuprindă şi palpitaţiile inimii.
Ştii ce este iubirea? Ştii să iubeşti? Ai iubit vreodată?
Nu ştii răspunsul, dar curios este faptul că alţii au soluţiile.
Ciudat este să-i asculţi spunându-ţi „Va fi altul”.
Deşi ştii că iubindu-l nu este cea mai bună formă de a trăi, e plăcută. Plăcut să ştii că locuieşti în această lume, să-ţi aduci aminte că exişti şi simţi. Dar…
El este vinovat sau tu?
Eşti aproape de el, ţinându-te de mână şi îţi spune că există cineva numai bun pentru tine undeva pe lumea asta. Ceea ce îţi spune poate fi interpretat că poţi să îi înfigi un glonţ în inimă ca să renască pentru tine? Realizezi atunci cât de proşti suntem noi oamenii să credem că soluţia rapidă poate ajuta acea persoană care imploră ajutor.
Inima ta îşi împrăştie cenuşa, văzând că inima lui este iubită de alta.
Te trezeşti în fiecare zi fără nici un chef să te ridici din pat şi te culci în fiecare seară sperând să fie ultima cu el în gând. Plângi în fiecare colţ în care petreci mai mult de cinci minute nemişcată. Privirea ţi se pierde şi ea într-un punct infinit, chiar şi atunci când aştepţi la semafor. Crezi inclusiv că zilele trec prea lent când ele au trecut deja pe lângă tine.
Îţi este frică de durerea aceea a unei iubiri imposibile. Frica să încerci pentru că nu ai mai simţit, ai uitat sau nici măcar nu ai ştiut cum să o faci.

Este uşor să le spui altora că merită să rişte, dar tu nici nu ai acest cuvânt în dicţionar. Este atât de uşor din afară pentru că nu ai nimic de pierdut.
Pierderea provocată crezând că nu ai nici o şansă cu persoana respectivă. Pierderea valorilor în care ai crezut cu tărie toată viaţa, ascunzându-te în spatele unor cuvinte goale.
Când îi auzi pe toţi spunându-ţi că există soluţii, inclusiv pe el, şi tu nu-i crezi sub nici o formă.
Astăzi, încă o zi în care gândeşti prea mult şi nu faci nimic.
Este deja prea târziu şi continui să nu ştii nimic despre viaţă. De aceea nu poţi decide imediat, fără să stai prea mult să te gândeşti la consecinţe.
Cum ar spune el ai sechele. Da, aceasta este boala ta. Remediul poate fi în mâinile lui, dar apoi…

Încă o zi ca nicio zi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s