Trăiri în uitare

Aud des „te cunosc mai bine decât te cunoşti tu” sau „te ştiu mai bine decât orcine pe lumea asta”, ca şi cum ar fi o justificare… O spune cu siguranţă în voce, într-o clipită, fără să se gândească că poate nimic nu-i adevărat.
Ce cunosc eu nu eşti tu… Cunosc un trup şi doar ghicesc un suflet. Sunt atâtea momente când ajung să cred că te cunosc, dar uit că inima mea este o mare mult mai adâncă şi întunecată.

Suspine mute şi plânsete fără lacrimi, ţipete ascuţite şi surde.
Dar oare cum ajunsese aşa? De ce se zbătea, captivă între ruinele interiorului ei? Repeta delirând un nume străin, dar pe care îl iubea. Un nume pe al cărui tăiş rece zăceau acum amintirile ei. Un nume care-i ucisese fără remuşcări iluziile şi care-i îngropase zâmbetul, fericirile şi-i anihilase simţurile. Acea trăire intensă, uitată, purta numele lui.
Zile, nopţi, luni, ani treceau nepăsătoare pe lângă ea fără să o privească un singur moment, fără să se oprească din fuga lor. Iar ea le lasă să treacă, uitându-se la ele, dar fără să le poată vedea, auzindu-le cântecul, dar fără a le putea înţelege.
De fapt, până acum nu trăise deloc. Era prima secundă a vieţii ei şi simţea asta prin tot corpul, în fiecare por, moleculă. Vocea lui o făcea să vibreze, o privire o făcea fericită pentru o zi întreagă.
Nopţi întregi a petrecut în agonie şi delir.
Îi simţea atingerea, dar pe pielea ei erau doar picături reci de ploaie care o ardeau. Îi vedea chipul, dar în faţa ochilor ei erau doar fantasmele trecutului încă prezent. Îi simţea răsuflarea, dar era ca un zgomot pe care nu-l mai putea suporta. La fiecare bătaie a inimii,o imensă durere ce ar fi vrut să se oprească.
Zidurile trăirilor cădeau iar sufletul ei rămase prins sub dărâmături. Se zbătuse o clipă să iasă, să se salveze, dar apoi se resemnă. Dacă ieşea nu ar mai fi putut să trăiască aşa.
Prefera să închidă trăirile în uitare.

Toţi pretind că o cunosc şi o asigură că o ştiu mai bine decât o poate face ea.

Nimic mai adevărat.
Dacă noi nu ne cunoaştem, cum pretind ceilalţi, cu atâta lejeritate, că ne cunosc?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s