Calico – Callie Hart

Autor: Callie Hart
Anul apariției: 2016
Număr pagini: 256
Notă Goodreads: 4.03

Prima carte citită de la acestă autoare.
Este o carte sensibilă, dar tristă.
Callan este un tânăr fotograf talentat, în vârstă de 29 de ani, care duce o viață frumoasă, fiind înconjurat de faimă și femei frumoase. După cum știm, aparențele înșală. Prinde contracte bune și are o prietenă cu care se culcă din când în când, niciunul dintre ei neașteptând ceva mai mult din relație. Asta  explică ce-i unește:
“Busola ta morală este ruptă, de asemenea, dobitocule” îmi spune ea. “Nu ești mai bun decât mine.”
“Vezi, aici te înșeli. Busola mea morală funcționează perfect. Doar am ales să o ignor. Asta e cu totul altceva.”
O viață prosperă, frumoasă, dar cu regretul unei iubiri neterminate. Callan încă tânjește după prima lui iubire, Coralie.
La începutul lecturii am avut tendința să-l detest pe Callan, tipul arogant, care crede că poate obține orice cu frumusețea și statutul său social. Greșit. Am citit în continuare și, cu fiecare pagină, am descoperit un bărbat total diferit.

Coralie este de aceeași vârstă ca și Callan și este o pictoriță cu un strop de succes. Locuiește cu un prieten, dar nu ar deranja-o dacă l-ar pierde mâine. Aparent și ea are o viață simplă și frumoasă, dar a rămas ancorată în trecut, cu 12 ani în urmă., atunci când a fugit pentru a rămâne în viață.

Port Royal, South Carolina, orașul natal, martor al acestei frumoase și triste povești de dragoste. Callan și Coralie, protagoniștii unei frumoase iubiri, născută în adolescentă, dar preserată cu secrete și abuzuri.
Cartea alternează cu scene din prezent și din trecut, când a început relația dintre ei.
Trecutul i-a marcat într-un mod diferit, dar îl trăiesc la aceeași intensitate:
„Uneori mă trezec și nu pot să respir, Coralie. La fel ca tine. Merg pe stradă și te văd peste tot. Așa cum mă vezi și tu pe mine.”
Povestea lor începe când Coralie avea 15 ani și o viață de coșmar. O viață trăită lângă un tată abuziv care a dus și la sinuciderea mamei sale. În fiecare zi îndură bătăi crunte și nimeni nu are nici cea mai mică idee despre acest lucru. Aceste scene sunt cumplit de greu de citit. Sentimentele sunt alambicate. Mi-a venit să intru în acrte și să îi arăt eu individului.
Îl cunoaște pe Callan, vecinul ei, băiatul de care sunt îndrăgostite toate fetele, dar care are ochi doar pentru ea. Nici el nu duce o viață frumoasă. Tatăl îi părăsește, iar mama să are cancer în fază terminală.
Se înfiripă o dragoste dulce, inocentă. Doi copii ce-și găsesc alinarea unul în brațele celuilalt.
Au urmat multe faze urâte, extrem de dureroase, ce sfâșie inima cititorului (nu vreau să dau mai multe detalii).
Apoi Coralie decide să părăsească orașul natal și pe Callan, dar pentru a nu-i provoca suferință îi spune că este supărată pe el și nefericită acasă. Ascunde adevăratul motiv convinsă că el o va însoți dacă l-ar ști, abandonându-și mama pe patul de moarte.
Mi-a plăcut cum el o alintă: Bluebird. ❤

Se reunesc după toți acești ani, la moartea omului care a dus la distrugerea lui Carolie și implicit a relației ei cu Callan, tatăl acesteia.

18960766-_sx540_

Va las să descoperiți restul poveștii 😉

O carte, cum spuneam, extrem de sensibilă. Povestea te emoționează până la lacrimi atât dragostea lot, dar mai ales suferințele. Merită citită, dar cu o cutie de șervețele lângă voi.
O poveste frumoasă pentru care i-aș da 5 stele, dar în aceeași măsură o poveste sfâșietoare pentru care i-aș da 3 stele. Punând în balanță, Calico primește de la mine:

4-stele

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s