Cap 9. Căderea Magicianului

O linişte deplină. Clădirea era în beznă totală. Ici-colo se mai zărea câte un neon fâcâind anormal. Adrenalina o ţinea pe picioare, dar curiozitatea îi dădu puterea să intre.
Scoase pistolul şi împinse uşa cu piciorul. Un miros de fum o ameţi, făcând-o să iasă imediat din clădire.
Trase aer în piept şi, acoperindu-şi gura cu masca, intră. Neoanele se aprindeau şi se stingeau haotic. Înainta, strigând numele lui, însă fară răspuns. Auzi un scârţâit de uşă şi, cu inima cât un purice, se rezemă de perete.
Una din prizele din apropierea ei se scurtcircuită, aruncând-o la pământ. Bâjbâi după pistol, dar fumul din încăpere îi îngreuna vederea. Ar fi vrut să iasă, dar clădirea nu-i era una familiară.
Se ridică lac de transpiraţie, cu o durere groaznică în tâmplă. Îşi pipăi locul şi simţi pe degete o umezeală cleioasă. Cadranul prizei o lovise fix în tâmpla stângă. Sângele începea să-i cadă peste ochi. Mai trăia deci, mai avea încă de suferit. Da, moartea nu venea aşa uşor, trebuia să-şi stoarcă ultima picătură până când să se roage de ea să vină decât să mai îndure o jalnică agonie. Simţi că îi revenise o brumă de putere. Poate pentru ultima dată, gândi şi în acel moment auzi vocea lui. Venea însă de aproape. Unde eşti? striga ea şi se înfricoşă de sonoritatea metalică a vocii sale.
Răspunsul întârzia să apară. Apoi, auzi un urlet adânc şi sfâşietor. Se târî încet, neîndrăznind să se ridice, de teamă că nu va putea păstra direcţia spre care o conducea acum o acuitate perceptivă ce se putea destrăma uşor. Căuta mereu cu palmele în faţă, pipăind suprafaţa unde să-şi mute genunchii, cercetând în acelaşi timp în jur existenţa vreunui alt obiect care să-i ofere un indiciu asupra locului în care se afla.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s