Cap. 1

Pe străzile oraşului El Fuerte se plimba semeaţă o ceaţă groasă şi înnecăcioasă. Mantia ei paraliza orice mişcare precum o pânză de păianjen flămândă.
Poliţia Federală din Sinaloa împreună cu O.N.A. au capturat, în cursul acestei dimineţi, doi bărbaţi ce transportau mai bine de cincizeci de milioane de dolari. Se presupune că banii confiscaţi aparţin lui Gabriel Moreno Cruz, fiul traficantului Marlon Moreno, fostul lider al cartelului Juarez. Bătălia împotriva traficanţilor de droguri, implicit a cartelurilor, include şi persecuţia reţelelor de spălare de bani, care le oferă sprijin. Despre toate acestea ne vorbeşte directorul O.N.A., Enrique Blanco.
Televizorul mergea la volum maxim în casa lui Carlos Diaz care, spre deosebire de ceilalţi locuitori ai oraşului, nu acorda atenţie ştirilor de maximă importanţă naţională. În dezordinea casei sale, stătea lungit pe canapea, cu picioarele pe o măsuţă plină de cutii de bere şi ambalaje de pizza, răsfoind plictisit un ziar.
Lucrăm de mai mulţi ani la combaterea reţelelor de traficanţi şi a organizaţiilor ce se ocupă cu spălarea banilor…
Carlos se ridică agale auzind vocea bine-cunoscutului director Blanco şi, totodată, bunului său prieten, cu care lucrase de când ieşiseră de pe băncile Academiei de Poliţie.
Motivul terminării letargiei sale era prezenţa menajerei, care stătea cu urechile ciulite, în timp ce aduna şosetele împrăştiate prin toată casa.
Operaţiunea de astăzi a fost un adevărat succes în lupta împotriva cartelurilor. Vreau să felicit toţi agenţii care au luat parte la această misiune. De asemenea, vreau să trimit un mesaj drastic tuturor. Dacă vor veni aici, în El Fuerte…
Carlos ia telecomanda şi scade considerabil volumul, în timp ce Marta, bătrâna menajeră, reducea distanţa dintre ea şi sursa hipnozei sale. Apoi, cu mâinile în şold, i se adresează pe un ton răguşit:
– Domnule Carlos?!
– Aha, răspunse acela în drumul său spre bucătăria hanului.
Urmărindu-l cu privirea, femeia întrebă contrariată de ceea ce tocmai auzise la televizor:
– Cum vine treaba asta cu spălatul banilor? Cumva ăia iau banii şi îi bagă în maşina de spălat?
– Nu, Marta. Cum poţi să crezi aşa ceva? Carlos se amuza teribil în timp ce cotrobăia prin frigider. Lucrul ăsta cu spălatul banilor este mult mai complicat decât traficul cu droguri sau arme.
În mica pauză ivită, se auzi laptele turnat în pahar de Carlos, cu mare lentoare. Aruncă peste masă, spre Marta, priviri ghiduşe pe sub gene. Se amuza când o vedea cum încearcă să numere pe degete banii confiscaţi în operaţiune. În final, când se dădu bătută, aruncă noi întrebări:
– Cum aşa? De ce nu-i cheltuie? Nu se zice că sunt bani cash şi sunt pentru a-i cheltui, opina bătrâna, începând să strângă teancul de farfurii din faţa lui Carlos.
– Tocmai aici este problema, răspunse el cu gura plină. Au atâţia bani, dar nu au pe ce să-i cheltuie. De exemplu, oamenii ca mine şi ca dumneavoastră muncesc cinstit şi plătesc Guvernului impozit. Marta aproba cu plecăciuni de cap spusele tânărului. Astfel, ei ştiu cum şi de unde scoatem banii. De unde să justifice traficanţii atâţia bani?
– Aa, am înţeles! Nu pot spune că au vândut droguri sau arme.
– Exact. Atunci ei trebuie să inventeze poveşti pentru ca Guvernul să creadă că au obţinut banii în mod legal. La asta i se spune spălare de bani.
Înainte ca fostul detectiv Diaz să-şi termine explicaţiile, bătrâna puse mâna pe telecomandă şi dădu sonorul mai tare. El continua să zâmbească, amuzat de neştiinţa femeii, apoi continuă să soarbă din paharul cu lapte.
Vocea lui Enrique răsuna acum cu moliciune, făcând referire la evenimentele ce zguduiseră liniştea oraşului El Fuerte, cu ani în urmă.
Cu cinci ani în urmă, oraşul El Fuerte a rămas cu o pată neagră şi însângerată din cauza Maliciei. Datorită secţiei de Poliţie a oraşului, împreună cu cel mai bun detectiv, coleg, prieten, Carlos Diaz, am reuşit să punem capăt terorii şi morţii. Victimele nevinovate şi familiile lor îndurerate îşi pot găsi pacea. Vinovaţii au fost pedepsiţi cu închisoare sau au murit sub focul dreptăţii noastre sau a celei divine.
Atât Marta cât şi Carlos amuţiră la auzul acelor cuvinte pline de tristeţe şi amărăciune. Până şi vocea directorului se întretăia, rememorând evenimentele petrecute timp de un an, de la venirea Aliciei în oraşul El Fuerte şi până la prinderea Maliciei.
Nu voi mai permite ca locuitorii oraşului El Fuerte, oraşul meu magic, al nostru, al tuturor, să mai trăiască sub teroare. Nu vor mai trăi cu teama că vor fi simple cărţi de tarot, aruncate în mâinile morţii pentru motive care nu ţin de ei. Aşa cum am pedepsit nelegiuţii cazului Malicia, voi pedepsi aspru pe oricine încearcă să zdrobească liniştea noastră. Pentru că astăzi se împlinesc cinci ani…
– Mai este puţin şi se fac patru ani de când nu am fost capabil să stau în faţa ta şi aproape unul de când … Cinci ani, Ducesa mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s