Lucruri reale

Depresia din ultimii ani a împins-o să se gândească la nenumărate forme de a muri. Se gândise la pastile sau o injectie. Susţinea că erau metode nedureroase şi eficiente. Se gândise şi la un pistol, cu ţeava în gură, cu un deget pe trăgaci. Fusese atrasă de ideea de a cădea de la înălţime, dar nu voia să sară, ci mai degrabă s-o împingă cineva. Ultima fantezie fusese mai elaborată: o barcă cu vâsle în largul mării, greutăţi care să o tragă la fund. Ideea de a dispărea i se părea cea mai atractivă, misterul care l-ar fi lăsat în urmă.
Simţea cafeina din cafelele băute în timpul acelei zile de vineri. Începea să devină agitată. Ridică mâinile şi văzu că-i tremurau.
Nu era nici o barcă aici, desigur, nici un pistol şi nici un flacon de pastile. Avea o curea, dar ideea nu era bună pentru planul ei. Şi mai avea cuţitul.
Lăsă cartea de joc lângă ea şi curăţă lama cuţitului cu tricoul. Era o prostie, ştia, nu avea nici un rost, nici o noimă, dar voia să fie curat.
Se linişti. Mâinile nu-i mai tremurau. Se temea de multe lucruri: de ceea ce avea să vină după, dacă Victor nu ajungea la timp, dar nu de durere. Durerea nu o speria.
Când soarele atinse în sfârşit orizontul la apus, cerul se schimbă brusc, căpătând o nuanţă roşiatică; ştia că aşteptase suficient. Poate Victor nu ajungea la timp. Se gândea la apropierea întunericului.
Se gândi preţ de-o clipă să se roage, „Pentru ce? Pentru iertare?”, doar ca să-şi dea seama că nu avea cui să se roage. Nu credea în Dumnezeu. Afirmase asta toată viaţa, instinctiv, fără să se gândească, dar acum, pentru prima dată putea privi înăuntrul ei şi putea afirma acest lucru cu totală convingere. Nu credea.
Începu cu braţul stâng. Prima tăietură fu de încercare, de explorare. Chiar şi acum, la capăt de drum, continua să fie ea însăşi; nu sărea când o putea lua pe ocolite. O duru mai mult decât crezuse. Era-n regulă totuşi, nu era nimic, ştia că poate suporta. De ce?

o să aflati în noul roman care va fi publicat anul viitor 😀

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: