Experiență romantică într-un city break alături de C(h)ristian… Tour

Ce fac eu în sâmbăta aceasta?
Ei bine, caut varianta cea mai bună pentru un city break în Barcelona. Cu două zile în urmă m-a căutat Cristian pentru că avea mare nevoie de ajutor. Amândoi știam cât de mult își dorește Ana o vacanță la Barcelona. Pe Ana o cunosc de când eram de-o șchioapă, iar pe Cristian cu cinci ani în urmă, de când Ana mi l-a prezentat fericită ca fiind iubitul ei.
Mi-a spus timid că vrea să o recucerească. I-am zis că e o glumă bună, căci pe Ana nu avea de ce să o recucerească. Acesta este îndrăgostită iremediabil. Numai că știam că ceva-i apasă inima. Ea și Cristian se logodiseră neoficial cu un an în urmă. Teama ei venea din faptul că nu primise un inel. Deci, în mintea sa încolțise ideea că în orice moment Cristian avea să o părăsească. După acea logodnă visase că o va cere de soție într-un cadru feeric. Timpul a trecut și inelul nu a apărut.
– Nu vreau să-i ofer un inel la o cină romantică, nici într-un cadru pompos. Mi-a spus timid Cristian.
– Ce zici de Barcelona?!
A zâmbit, dar apoi a devenit serios.
– Cu banii de la nuntă vrea să ne mutăm în casa noastră.
– Tu cumpără inelul și eu mă ocup de restul. Ana adoră Barcelona și visează să viziteze Las Ramblas.
– Ce sunt astea?
– Zona preferată a turiștilor, o serie de bulevarde care pleacă din centrul orașului spre frontul de apă, plin de oameni până noaptea târziu. Rambla servește artiștilor drept o scenă improvizată, iar comercianților drept o vitrină imensă care le asigură vânzare bună a mărfurilor. Mergând pe Las Ramblas poți vedea prestigioasa clădirea a Operei El Liceu. Puteți merge chiar la un concert aici. Găsim o perioadă propice.
Și astfel, după lungi căutări de oferte city break, am găsit city break Christian Tour. Nu am stat niciun minut pe gând și am cumpărat bilete de avion Christian Tour pentru Barcelona. Este destinația perfectă pentru amândoi. Ana este de meserie arhitect, iar el este un împătimit al fotbalului. Așadar trebuie să viziteze Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona, singura mare echipă de fotbal europeană care nu are publicitate pe stadion și asta datorită faptului că nu doresc să strice estetica acestei minunății arhitecturale.
Vor trebui să viziteze, neapărat, renumitul și superbul Parc Güell.
Împărțit în două zone, una mai puțin aglomerată, naturală, unde vegetația și-a urmat cursul natural și o a doua zonă mereu populată, care găzduiește sculpturi faimoase și construcții interesante.
Park-Guell-by-architect-Gaudi-in-a-summer-day-in-Barcelona-Spain-shutterstock_261614468.jpg
Parcul reflectă stilul unic al lui Gaudi. În plus, pot admira de acolo întregul oraș, deoarece parcul este construit pe un deal.
Apoi mi-am dat seama care ar fi cea mai frumoasă cerere-n căsătorie. Marele eveniment trebuie să aibă loc la Sagrada Familia (Sfânta Familie). Vor avea atâtea să le povestească copiilor.
La-sagrada-familia-Barcelona-Spain-dreamstime_xl_22708790
Sagrada Familia este o uriașă biserică din capitala Cataloniei, Barcelona (în nord-estul Spaniei). Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882. Aceasta nu este finanțată din bani publici, așa cum se obișnuia în Evul Mediu. Sursele de finanțare sunt donațiile private și încasările din biletele de intrare.
Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost făcut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viață fiind dedicați în exclusivitate acestuia.
Pentru a primi binecuvântarea uniunii lor pot vizita Mănăstirea Montserrat.
Monastery-of-Montserrat-shutterstock_158312819
Biserica mănăstirii adăpostește, într-una dintre capelele sale, o statuie unică – „La Moreneta”, adică statuia Maicii Domnului cunoscută sub denumirea de „Madona Neagră”. Aceasta este o sculptură reprezentând-o pe Fecioara Maria cu Pruncul în brațe.
Lemnul negru, din care este făcută statuia, ne arată o față neagră a Fecioarei Maria și a lui Hristos, și creează o impresie stranie. Povestea acestei statui se pierde și ea în negura veacurilor. Minunea a păzit-o întodeauna: a rezistat tuturor incendiilor, prădăciunilor și tentativelor de distrugere.
Nu strică și o descindere la Arcul de Triumf de la intrarea principală în Parcul Ciutadella.
Moonlight-and-Arc-de-Triomf-the-grand-entrance-to-Parc-de-la-Ciutadella-in-Barcelona-shutterstock_151136747

După ce au să viziteze parcul pot opri la un restaurant. Distracția trece prin stomac. Barcelona este un oraş pentru gurmanzi, adică numai bun pentru noi, românii, care nu putem concepe o vacanţă fără mâncare bună şi băuturi pe măsură.
Trebuie să încerce neapărat calçotada asezonată cu sangria.
Aș încerca și eu calçotada, cea mai „tradiţională dintre mâncărurile tradiţionale”. Pe nicăieri nu veţi mai auzi despre micile cepe carbonizate la exterior, dar fragede la interior servite cu un sos numit „romesco” – sos de roşii cu ardei iute, usturoi, migdale şi ulei de măsline.
restaurante-carmen
(sursa TripAdvisor)
Un loc nu prea bătătorit de turiști se găsește la Jardins del Laberint d’Horta. Cel mai vechi parc din oraș, cu grădini din 1791, are un labirint verde, alei umbroase, podețe amintind de Veneția, una peste alta, un spațiu romantic, al tihnei și al reflecției. O întâlnire romantică, ca o primă întâlnire a îndrăgostiților.
Nici nu știu ce-ar mai putea să viziteze.
Oriunde ai merge în Barcelona vei avea mereu ceva interesant de văzut: muzee, centre expoziţionale și galerii de artă, bijuterii ale arhitecturii catalane, piețe care îți răsfață simțurile, parcuri fără egal, plimbări prin cetatea medievală sau orașul modern.

Acest articol a fost scris pentru proba a doua a competiției SuperBlog2018!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: