Articolul vestimentar care modelează generații

Blugii sunt confecţionaţi dintr-o ţesătură rezistentă numită denim, greu de murdărit, dar, în acelaşi timp, uşor de spălat, pantalonii indigo concepuţi iniţial pentru muncitori i-au cucerit pe adolescenţii anilor 1960. Elvis Presley sau Marlon Brando au fost printre primii „rebeli” care au purtat pe marile ecrane aceste obiecte de îmbrăcăminte. În statele comuniste, blugii reprezentau „decadenţa occidentală”. Și astăzi sunt interziși în Coreea de Nord.
Indiferent ce calități sau defecte li se atribuie, blugii reprezintă cel mai îndrăgit articol vestimentar. Eu, și cred ca mulți altii, nu pot trăi într-o lume fără blugi. Fără doar și poate trebuie să fie în garderoba oricui. De ce?
Dacă vrei să fii cool şi să arăţi puţin rebel, dacă vrei să porţi ceva lejer la birou, dacă vrei să fii chic, blugul este un absolut #musthave.

Blugii, simbolul rebeliunii şi emancipării feminine

Femeile încep să îi poarte, aspirând să fie precum Marilyn Monroe, pozată în dese rânduri în blugii Levi’s. Provocând barierele convenţională dintre feminitate şi masculinitate, femeile încep să se vadă sexy purtând blugi. Pentru ele, blugii erau sinonimi cu putere, rebeliune şi încredere, ceva mai sexy de atât? Evident că nu. Blugii de damă aduc egalitatea între sexe.
Am fost curioasă să văd câte perechi de blugi sunt posesoare. Oho! Destul de mulți. Dintre care 5 perechi de blugi negrii, pe care nu îi ador, îi venerez.
full_img_1587751
Îi port în diferite contexte şi încerc să îi adaptez în cât mai multe combinaţii fashion.

Îmi este greu să aleg doar o pereche, dar cu siguranță o pereche de blugi negri este the ANSWEAR.

Luni nici iarba nu crește, asa că optez pentru ceva lejer la birou, dar în acelaşi timp să nu par prea casual, îmi asortez o pereche de blugi cu o cămaşă (toată lumea trebuie să aibă în garderobă o cămaşă albă lângă rochia neagră).

Pentru că marți sunt mai fresh, atunci trebuie să fie o vestimentație mult mai office, dar făra a renunța la blugii mei negri. Așa că optez pentru o bluză mult mai elegantă și, evident tocurile cele de toate zilele.

Pentru a mențiune o stare de spirit pozitivă, miercuri trebuie neapărat ceva colorat pentru a da un plus de optimism. Făra blugi negri?! Nu se poate fără. Îmi iau eu bine mersi, dis de dimineață perechea mea preferată de blugi și nelipsitele botine, plus bluza înflorată.

Cu tot „dragul si energia”, joi e musai ceva casual. Fără tocuri, fără eleganță.

Și vineri pentru că este program scurt la serviciu, după program nu stau în casă. Măcar o plimbare la ceas de seaară. Așadar vreau să fiu rebelă. Deschid şifonierul şi îmi asortez blugii preferați cu o geacă de piele, nişte bocanci, poate chiar de motociclist şi nişte muzică rock’n’roll în căşti.

E sâmbătă, atunci e vremea să recuperz cu fetele. Deci simplu, dar sexy. Blugii, o bluză sexy și încălțăminte de damă.

Dacă este duminică atunci este timp pentru relaxare. Plimbări prin parc, vizită la rude.

Și așa a trecut timpul, dar vine o nouă săptămână, o nouă pereche de blugi la purtat.

Articol scris pentru proba 12 a competiției SuperBlog2018.

Imaginile sunt de pe site-ul sponsorului ANSWEAR.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: