Pentru copilul meu, orice!

Îmi tremură mâinile, îmi clănțăne dinții și am fost nevoită să mă așez pe scaun. Picioarele nu mă ajută când trebuie să vorbesc în fața oamenilor. Ei, acum voi avea în fața mea oameni – calitate părinți. Nu sunt mămică și, inevitabil, mă tem de valul de întrebări cu care voi fi bombardată de mămici. O educație alimentară este absolut necesară pentru părinți, implicit pentru prichindei. Trag aer în piept și voi încerca să pun problema într-un mod pertinent.
Ies pe scena improvizată și până să ajung la microfon, sunt urmărită de o armată de ochi curioși, dar în același timp suspicioși. Să înceapă drama.
– Bună seara, dragi părinți!
Străbat camera cu privirea și doar un sfert din cei prezenți mi-au zâmbit pe jumătate. Bătălia mea nu-i pierdută. Să încerc marea cu sarea.
– Știu că nu este o întrebare plauzibilă, dar tot am să vă întreb. Ce ați face pentru copilul dumnevoastră.
Am auzit la unison:
– Absolut orice!
– Domnișoară, asta-i cea mai proastă întrebare. E clară treaba că dumneata nu ai copii! Răspunsul este evident și vi-l spun pe silabe ca să fie înțeles și învățat. O R I C E.
Cu obrajii ca ai racului, simt că mi se aprinde creierul. Nu vreau să las jos ștacheta. Îmi fac curaj și-l întreb pe stimabililor domn.
– Să-mi fie cu iertare, doriți să ne spuneți ce faceți dumneavoastră pentru copilul dumneavoastră?
– Haideți, domnișoară! Școală, apoi case, mașini etc.
– Și pentru a se bucura de toate aceste lucruri, ce ar trebui să aibă?
– Sănătate! strigă o doamnă de pe ultimul rând.
– Corect! Numai că sănătatea depinde în primul rând de ceea ce noi le oferim. Ar fi bine a mămicile să mai gătească ceva pentru copii lor și să nu mai fugă la cea mai apropriată și neapropiată shaormerie. Este ușor să luăm și o ciorbă la caserolă de la magazinul din bloc. Câți părinți cu copii de peste 7 ani avem?
Multe mâini ridicate.
– Continuă să mănânce migdale?
Doamnele lasă capul în jos și-mi dau seama că dacă nu le-au dat de mici, nu au cum să le dea acum.
– Dar dacă le dăm acum mai au vreun beneficiu?
– Mă-ndoiesc, dar să ne explicați! sugerează domnul îmbufnat de la început.

Datorită multiplelor beneficii pe care le aduc, migdalele se bucură de o reală apreciere mai ales din partea oamenilor aplecați spre o dietă vegetariană. Acestea nu necesită să fie păstrate în frigider și sunt foarte ușor de transportat, fiind astfel un bun candidat pentru o gustare ușoară sau ca pontențiator de gust pentru foarte multe feluri de mâncare.
– Beneficiile?!
– Promovează sănătatea sistemului cardiovascular, Promovează sănătatea sistemului digestiv. Ceea ce îi deranjează cel mai mult sunt dințișorii. Migdalele sunt foarte bune. Este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților. Și ar fi mult mai multe.
– Ce ne mai recomandați?
– Eu îi dau băiețelului meu miere de Manuka.
– Foarte bună, dar nu este indicată pentru cei micuți micuți. Mierea de Manuka nu se administrează sugarilor sau copiilor mai mici de 1 an. Care este explicația? Copiii cu varste mai mici de 12 luni nu și-au dezvoltat pe deplin sistemul digestiv și imunitar, așadar nu ar trebui să consume nici un tip de miere, inclusiv miere de Manuka, existând un risc de contaminare cu anumiți spori prezenți în acest tip de produse și rezistenți chiar și la sterilizare. După vârsta de 1 an organismul își găsește singur resursele de a se apăra împotriva acestor spori și puteți să includeți în alimentație mierea de Manuka.
De aici s-au dezvoltat tot felul de subiecte după experiențele fiecărei familii. Și eu am avut multe de învățat de la mămici pentru a le pune în aplicare pe viitor.
Articol scris pentru proba 14 a competiției SuperBlog2018

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: