Japonia – incursiune într-o lume de basm

Japonia o civilizație din care ar trebui să învețe întregul mapamond. Japonia este o altă lume, în care elemente din trecut, prezent și viitor coexistă într-o armonie perfectă; o lume în care tradiția și inovația nu sunt în conflict sau într-o competiție, ci colaborează în scopul unei dezvoltări durabile. Japonia a reușit cumva să se modernizeze, fără a-și pierde tradițiile.
În Takamatsu trebuie vizitat portul, zona centrală a orașului și Parcul Tamamo – un parc frumos în care au rămas doar ruinele Castelului Takamatsu. Dacă ajung în Takamatsu, nu trebuie să ratez fascinanta Grădină Ritsurin. Dacă aș avea mai mult timp la dispoziție, aș face și o plimbare cu bărcuța pe iaz. Acolo se poate învăța prepararea tăițeilor Udon. Cum îi prepar așa îi voi mânca. Have fun!
Pentru a ajunge la Himeji, trebuie traversat giganticul pod Seto Ohashi (13,1 km lungime), ce leagă Okayama de Kagawa și traversează cinci insulițe mai mici aflate în Marea Interioară Seto. O ultimă oprire înainte de Himeji se va face în Cartierul Vechi Kurashiki Bikan din orașul Okayama. Este una dintre cele mai importante și bine păstrate locații din Japonia. Clădirile vechi, construite în stil tradițional, dăinuiesc în timp. Aici vom avea impresia că ne-am întors în timp, în Japonia feudală.
De asemenea trebuie vizitat și castelul Himeji. Faimosul castel este construit în vârful unui deal, fiind complet alb la exterior (motiv pentru care este cunoscut și sub numele de “Castelul Egretei Albe”). Noaptea datorită luminilor capătă valențe mirifice; contrastul între albul strălucitor și întunericul din jur creează un efect deosebit.
Castelul Himeji este unul dintre cele mai bine fortificate castele din lume. Tocmai de aceea nu a fost niciodată cucerit. Ba mai mult, nu a fost afectat nici de incendii, dezastre naturale și a trecut cu bine și de cel de-al doilea război mondial, când orașul Himeji a fost bombardat și distrus în proporție de 60%. Spre norocul japonezilor, dar și al milioanelor de turiști ce vizitează anual acest obiectiv din patrimoniul UNESCO. Se spune că bomba care l-a lovit nu a detonat, trecând prin acoperiș, oprindu-se la ultimul etaj al turnului principal. În pofida măreției sale exterioare, interiorul său este nemobilat.
Aici aș vrea neapărat să ajung, dar pentru un circuit în Japonia avem nevoie de un ghid iscusit. Pentru succes garantat și o vacanță de povestit nepoților este nevoie de circuitul în Japonia cu un ghid vorbitor de japoneză.

Japonia cu Exact Travel Club

Pentru excursia în Japonia am nevoie de voi!
De ce?
Pentru a putea vizita capitalele Țării Soarelui Răsare.
Vreau să încep cu Nara, prima capitală a Japoniei. Primul obiectiv ar fi Templul Todai-ji – “Marele Templu din Răsărit”, o construcție uriașă din lemn în interiorul căreia este adăpostită o gigantică statuie de bronz a lui Buddha Vairocana. Templul Todai-ji este în prezent cea mai mare construcție de lemn din lume, chiar dacă actuala clădire măsoară doar două treimi din clădirea originală ce a fost ridicată în anul 752 și distrusă de un incendiu in 1185. Atât construcția originală, cât și cea actuală au fost ridicate fără a folosi vreun cui, doar prin tehnica îmbinării. Statuia din interior are o înălțime de 15 metri și este, de asemenea, cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha Vairocana din lume.

Totuși, pentru a ajunge la Templul Todai-ji trebuie să trecem mai întâi prin Parcul Nara. Pentru cei care nu au mai citit sau auzit nimic depre Parcul Nara până acum, trebuie precizat că este un parc public, dar nu ca oricare altul, pentru că este locuit de căprioare și cerbi ce se plimbă fără griji printre turiști.
După ce plec din Nara, vreau să vizitez Kyoto: cea de-a doua capitală din istoria Japoniei și unul dintre cele mai tradiționale orașe din Țara Soarelui Răsare.
Aici vreau să vizitez Piața Nishiki – o piață înființată pe la 1300 și care, în prezent, este una dintre cele mai importante zone comerciale din Kyoto.
Kyoto este orașul din lume cu cele mai multe monumente incluse în Patrimoniul Unesco: 17 la număr: altarul Fushimi Inari (renumit pentru miile de porți Torii), Templul Kiyomizu Dera (“Templul Apei Pure”) etc. Așa cum am văzut în serialele japoneze, mi-aș dori să fac o plimbare prin Pădurea de Bambus Sagano.
O experiență unică și autentică: îmbrăcarea unui kimono tradițional.

Aș putea scrie pagini întregi doar despre obiectivele pe care aș vrea să le vizitez în Kyoto, dar consider că acest oraș are un farmec ce merită să fie descoperit, nu povestit.
Așa că vă invit să includeți Japonia, și în special Kyoto și Nara, în planurile dumneavoastră de călătorie. Este adevărat că Japonia este o destinație scumpă, dar este în același timp o destinație de unde ne putem întoarce acasă mult mai bogați spiritual.

Japonia cu Exact Travel Club la puterea a doua

Mi-a făcut cu ochiul ofertele și vacanțele lor. Japonia și Coreea de Sud la pachet! Yuhuu!

Avantaje…

Cel care ne va aduce mai aproape de inima Japoniei a locuit 10 ani în Țara Soarelui Răsare și 2 ani în Coreea de Sud, oferindu-ne asistență pe tot parcursul circuitului.
Ați văzut ofertele și vacanțele lor?! Trebuie! Merită!

Articol realizat pentru proba 15 a competiției SuperBlog 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.