Visul American al unei vacanțe de vară cu programul Work & Travel

Cum ar fi să explorezi o țară cât un continent? Cum ar fi să-ți faci un selfie din Empire State Building? Cum ar fi să faci surfing în California? Cum ar fi să mergi în USA?
Work and Travel USA este un program de schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, care permite studenților la zi din diverse țări ale lumii să meargă în vacanța de vară în Statele Unite pentru a lucra și a călători.
Programul Work and Travel USA în România, este oferit de către CND Turism din dorința de a oferi tinerilor posibilitatea de a explora America și de a fi un propulsor pentru cei care doresc să vadă lumea, să se dezvolte personal și profesional departe de casă și să aibă parte de un program de schimb intercultural plin de schimbări pozitive.

Beneficiile studentului participant în program:

  1. șansa de a întâlni cultura americană, de a descoperi America, de a vizita orașele preferate și a muncii pe perioada vacanței de vară pentru a câștiga banii investiți în program și a călători prin locuri de neuitat;
  2. oportunitatea de a exersa limba engleză și a o îmbunătăți gratuit;
  3. șansa de a câștiga o nouă perspectivă asupra vieții, de a observa propria cultură și a percepe asemănările dintre culturi ;
  4. extinderea interacțiunii comerciale, îmbunătățirea cunoștințelor într-o companie globală, înțelegerea culturii de business, câștigarea experienței de muncă internațională;
  5. experimentarea unor situații neobișnuite, câștigarea unor abilități necesare traiului zilnic;
  6. posibilitatea de a lega prietenii cu studenți Work and Travel din diverse țări;
  7. câștigarea independenței și a maturității.

Trebuie ținut cont de faptul că multe aspecte diferă de la un loc la altul și că pot exista păreri total diferite de la persoană la persoană. Visul american nu vine doar cu avantaje. Dar acestea din urmă sunt semnificative.
Avantaje Work and Travel:
1. Avem norocul de a câștiga, într-un restaurant, de circa 3,5 ori mai mult decât poate câștiga lucrând într-un restaurant românesc. Ospătarii pot câștiga de cel puțin 2 ori mai mult.
2. Putem fi înconjurați în mare parte, de tineri foarte prietenoși din Turcia, Spania, Bulgaria, Taiwan, Ecuador, Thailanda, Slovacia, India, Israel și, bineînțeles, Statele Unite ale Americii.
3. Putem avea parte de niște șefi foarte amabili și răbdători, ceea ce contează enorm!
4. Pentru că toată lumea muncește și pentru că nu există vreo diferență foarte mare de salariu între job-urile de acolo, nu există oameni aroganți sau persoane care să ne înjosească sau să ne facă să ne simțim foarte prost.
5. Avem ocazia să vedem niște peisaje și animale rare și absolut superbe.
6. Acestă largă deschidere interculturală ne va ajuta să fim mai puțin etnocentriști să înțelegem că oamenii sunt diferiți și, mai ales, ne va ajuta să respectăm persoanele și natura mai mult. Americanii respectă multe aspecte ale oamenilor și animalelor (protejarea animalelor, grija față de clienți în orice domeniu, bunăvoința de a ajuta, etc.).
7. După două săptămâni de muncă acolo, ne putem cumpăra o mașină, plătind chiar și toate taxele necesare – evident, nu ceva de lux, însă destul cât să ne deplasăm pe unde dorim. Mașinile, electronicele (telefoane, televizoare), benzina și motorina sunt mai ieftine în America decât în România.
8. După terminarea sezonului, putem vizita mari orașe din SUA. Plimbările pe străzile din New York sau Los Angeles (cu care suntem obișnuiți din filme, jocuri etc.) ne va oferi o senzație absolut inedită.

9. Fluența și vocabularul în limba engleză vor cunoaște o îmbunătățire substanțială.
10. În SUA putem găsi aproape orice produs dorim, multe fiind chiar de calitate, altele fiind de negăsit în România (Wasabi/Horseradish sauce; nalbe)
11. Vom avea avantajul de a vorbi într-o limbă pe care nimeni n-o înțelege. Tu îi înțelegi pe americani, dar ei nu te înțeleg pe tine!

Dezavantaje:

1. Există posibilitatea să ne displacă munca pe care trebuie s-o depunem, fiind apoi nevoiți săschimbăm job-ul – ceea ce implică ceva efort.
2. Condițiile cazării pot fi destul de proaste.
3. Mâncarea, serviciile, doctorii, medicamentele sunt mai scumpe în Statele Unite decât în România.
4. În primul an le ducem adesea dorul părinților, de multe ori putem fi deprimați când îi vedeam pe toți prietenii noștri de pe Facebook că se distrează la mare, în timp ce noi trebuie să muncim.
5. Este strict interzis consumul de alcool. Vârstă este de cel puțin 21 de ani.
6. Sunt foarte stricți în ceea ce privește respectarea și acceptarea celorlalți încât până și o privire mai nepotrivită poate cauza probleme.
7. Americanii fac adesea glume exagerate, care par banale pentru ei, dar care pot fi deranjante pentru unii dintre noi. Totuși, asta înseamnă stilul de viață american.

Putem avea parte de aceste avantaje cu CND Turism – Work and Travel vacanțe speciale.

Work and Travel prin CND Management Solutions

Programul Work and Travel se realizează cu sprijinul specialiștilor în selecția studenților eligibili, agenții de recrutare ce reprezintă sponsorii auditați de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, așa cum este societatea CND MANAGEMENT SOLUTIONS, societate cu experiență de 8 ani în conducerea unei agenții Work and Travel, deținătoare a agenției de turism touroperatoare CND TURISM – VACANȚE Speciale. Participant în programul de vară Work and Travel USA este un student internațional la zi într-o facultate acreditată care vine în Statele Unite pentru schimb cultural de muncă și călătorie, pe o perioadă de 4 luni. Angajatorul este o companie din SUA care oferă locuri de muncă pentru studenții internaționali. De finanțarea programului se ocupă BRD prin Creditul Work and Travel.

De emiterea DS-ului (permisului de muncă) se ocupă sponsorul partener, iar de pregătirea ta pentru SUA ne ocupăm noi, prietenii tăi de la Vacanțe Speciale.

Articol scris pentru proba 17 a competiției SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: