e-Mobility→Un stil de viață sănătos

Nu se poate să nu cunoașteți, dacă nu foarte bine, măcar bine, zgomotul produs de mașina vecinului, la ora 4 dimineața. Somnul tău dulce se duce pe apa sâmbetei din cauza râșniței, de parcă s-ar propulsa în spațiu. Nu-i așa că-i minunat?! Dar știu ceva și mai minunat decât acest aspect. Momentul când mergi vesel/veselă pe trotuar și, chiar dacă te-ai parfumat, puțin fum împroșcat de țeava de eșapament nu strică nimănui, așa-i?! În firea omului oricum există sâmburele văitatului. Ce ne facem cu biata natură?! Din păcate nu se poate plânge. Rabdă și înghite.
Toți vor să aibă un stil de viață sănătos. Din punctul meu de vedere, asta nu înseamnă să te axezi doar pe eul tău. Pentru ca acest stil de viață să fie sănătos, trebuie să ai grijă și de lucrurile care te înconjoară.
La capitolul vânzări auto stăm bine, dar cu poluarea stăm prost. Ajungând la aproape 500 de mașini la 1000 de locuitori, este necesară o schimbare. Să se înmulțească mașinile, nu-i problemă, dar să fie fără poluare. Nu stăm prost numai la acest capitol ci și la autostrăzi. Acesta reprezintă un impediment pentru producerea mașinilor electrice, căci despre ele este vorba.

Cum ar arăta o societate e-Mobility…

Ei bine, nu cred că voi vedea prea curând o societate care să funcționeze numai pe acest principiu sănătos pentru noi oamenii cât și pentru mediul înconjurător.
Ecosistemul naturii trebuie să meargă mână în mână cu ecosistemul e-mobility. Ecosistemul este un ansamblu format din biotop și biocenoză, în care se stabilesc relații strânse atât între organisme, cât și între acestea și factorii abiotici. Așadar, putem defini conceptul e-Mobility ca ecosistem, datorită complexității acestuia. Pentru a ajunge la această performanță trebuie parcurși mai mulți pași, implicând mai mulți factori: decizionali, tehnici și practici.
Primii care ar trebui să îmbrățișeze acest concept sunt cei care dețin puterea decizională. Aici mă refer la o societate, sau mai bine spus la conducătorii acesteia. Pentru a putea crea mașini eco, trebuie să dispunem de infrastructură adecvată. Factorii decizionali: Guvernele și organizațiile care construiesc legi, regulamente și oferă subvenții și/sau sponsorizări. Aceștia au o importanță ridicată, ținând cont de faptul că deciziile lor sunt vitale pentru implementarea acestui concept. În acest ecosistem al e-mobilității Guvernele și organismele cu putere de legiferare reprezintă vârful piramidei.
Dezvoltarea și implementarea aparține factorilor tehnici. Toți producătorii de automobile eco, reprezintă mijlocul, inima ecosistemului e-Mobility. Industria de Automotive a pășit timidă pe piață, dar cu trecerea timpului s-a dezvoltat considerabil, având, întotdeauna, sub lupă rezolvarea problemelor legate de mediul înconjurător. Cei care pun în mișcare acest ecosistem al mobilității sunt cei care contribuie la dezvoltarea tehnologiei, pe producatorii de vehicule electronice care utilizează aceste tehnologii și nu numai. Producători activi în acest domeniu sunt cei de la Mercedes Benz.
Ținând cont de faptul că în prezent Mercedez Benz va lansa noul său SUV electric, denumit semnificativ Mercedes-Benz EQC, speranțele pentru un viitor verde nu sunt atât de îndepărtate.
Mercedes-Benz-EQC-Auto-Schunn-1024x433.jpg

– Nu numai că sunt eco, dar sunt și foarte frumoaseee. Numai uitându-ne la poză „salivăm” după ea și, unde mai punem că ne protejează sănatatea. Adică, în două cuvinte, prietena perfectă. –

Nu știu daca în viitor vom fi sută la sută eco, dar la cum găsim acum locuri de parcare… Astăzi dacă ai avea o mașină ca aceasta, ai avea parcare gratuită. Așa că și pe viitor să fie tot gratuit. Zic! Propun! Supun la vot!

Factorii practici suntem noi, cei care ne vom bucura de aceste bijuterii care lasă natură să inspire aer curat, ca plămânii noștri să fie curați și auzul nostru să nu șuiere.

Beneficii multe și mărunte

Ceea ce mi se pare extrem de important este faptul că prin construierea acestor mașini se vor reduce emisiile de carbon și vor putea fi evitate atâtea catastrofe naturale, ca de exemplu ultimele incendii care au mistuit pomi seculari, animale nevinovate, vieți și suflete. O alternativă eficientă și sănătoasă este energia electrică. Soluții pentru producerea și stocarea acesteia există, trebuie doar valorificată corespunzător.
Mai punem la socoteală și îmbunătățirea infrastructurii. În prezent există țări care s-au încumetat să construiască autostrăzi cu benzi speciale pentru mașinile electrice. Acest lucru nu poate să ne ducă decât la gândul că viitorul nu doar sună bine ci și arată bine. Unde mai punem faptul că forța de muncă va crește.
Așadar, plusurile pentru o industrie a automobilelor electrice nu se pot număra pe degete.
Și Auto Schunn, partener autorizat Mercedes-Benz, a îmbrățișat cu mândrie acest concept, sărbătorind 25 de ani de activitate pe piața auto din România.
Cum au putut rezista atât de mult?! Eu am un răspuns simplu. Prin perfecționare continuă și prin găsirea de soluții la problema majoră a societății de-a lungul veacurilor:poluarea.
Și mașinile noastre pot duce un stil de viață sănătos.
Viitorul arată bine!

Articol pentru proba 2 SuperblogSpring2019.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: